Review: Tractive GPS-tracker voor katten

Als trotse eigenaar van een kat die graag buiten ronddwaalt, heb ik onlangs de Tractive GPS tracker voor katten aangeschaft om haar locatie te kunnen volgen. Voor iets minder dan 50 EUR kocht ik Tractive GPS CAT 4 online. Na enkele weken gebruik ben ik zeer tevreden over deze tracker en wil ik graag mijn persoonlijke review delen.

Voordelen van de Tractive GPS Tracker voor katten

Een van de grootste voordelen van de Tractive GPS tracker voor katten is de erg nauwkeurige GPS-functie. Ik kan de locatie van mijn kat live volgen via de bijbehorende mobiele app en de kaart is gedetailleerd en up-to-date. Bovendien biedt de app een heatmap met veelbezochte locaties en inzichten in statistieken zoals slaap, aantal afgelegde kilometers en actieve minuten. Dit geeft me een beter inzicht in het gedrag van mijn kat en helpt me om haar gezond en actief te houden.

Een andere handige functie van de Tractive GPS tracker voor katten is de virtuele omheining. Ik kan een veilige zone instellen in de app en krijg een waarschuwing als mijn kat deze zone verlaat. Dit geeft me gemoedsrust en stelt me in staat om snel te handelen als mijn kat buiten haar normale bereik komt.

De locatiegeschiedenis is ook een nuttige functie, omdat ik kan zien waar mijn kat heeft rondgehangen en of er bepaalde locaties zijn waar ze vaak naartoe gaat. Dit heeft me geholpen om te weten waar ik haar kan vinden als ze bijvoorbeeld te lang weg blijft.

Wat ik de leukste functie van de Tractive GPS tracker voor katten vind, is de mogelijkheid om de activiteit van mijn kat te volgen. De tracker registreert niet alleen de locatie van mijn kat, maar ook haar bewegingen en slaappatroon. Je krijgt hiermee een goed beeld van hoe goed je kat het doet, vergeleken met soortgenoten. Heb je een luie of net een actieve kat? Deze tracker geeft je het antwoord. Het kan ook helpen om een neerwaartse evolutie te constateren en zo tijdig de nodige medische hulp te bieden, indien nodig. Dit is vooral handig voor katten die binnen moeten blijven, omdat het bijdraagt aan het behoud van een gezonde levensstijl voor mijn kat. Het is fascinerend om te zien hoeveel mijn kat slaapt en wanneer ze het meest actief is.

Hierop aansluitende geeft de app ook een Wellness score. Dit is een samenvattende beoordeling van de activiteit van mijn kat. Het neemt factoren zoals beweging, slaap, en activiteit in aanmerking en presenteert deze in een overzichtelijke grafiek. Dit helpt mij om het welzijn van mijn kat beter te begrijpen en aan te passen aan haar individuele behoeften. Het is geruststellend om te weten dat ik een beter inzicht heb in haar activiteit en welzijn, vooral als ik niet thuis ben.

Het delen van de locatie met anderen is ook een functie die ik nuttig vind. Ik kan mijn partner of een oppas toegang geven tot de app, zodat ze de locatie van mijn kat kunnen volgen als ik niet thuis ben.

De Tractive GPS tracker voor katten is 100% waterdicht, wat betekent dat mijn kat er mee in de regen kan rondlopen zonder dat ik me zorgen hoef te maken over de tracker. Ook de batterijlevensduur is indrukwekkend: tot 7 dagen voordat deze moet worden opgeladen.

Wat betreft de bijbehorende apps: ik gebruik de Android-app en deze werkt goed en is intuïtief in gebruik. Er is ook een iPhone-app en web-app beschikbaar, wat handig is als je niet altijd je telefoon bij de hand hebt. Deze apps krijg je er gratis bij.

Nadelen van de Tractive GPS Tracker voor katten

Een nadeel van de Tractive GPS tracker voor katten is het grote formaat van de tracker. Dit kan niet elke kat waarderen en kan mogelijk ongemak veroorzaken bij het dragen van de tracker. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden bij het aanschaffen van de tracker.

Een ander nadeel zijn de abonnementskosten, die beginnen vanaf 5 EUR per maand. Dit kan een extra kostenpost zijn om rekening mee te houden, maar ik vind het de moeite waard gezien de vele handige functies die de tracker biedt.

Een belangrijke opmerking om te maken is dat tijdens onze testen de tracker twee keer van de kat is gevallen. Gelukkig konden we de tracker makkelijk terugvinden dankzij de GPS-tracking. Het is wel belangrijk om hier op te letten en te controleren of de tracker goed vastzit en niet los kan raken tijdens het dragen. Dit kan worden opgelost door het bevestigen van de tracker aan een harnas of halsband, in plaats van het direct op de kat te bevestigen.

Technische details van de Tractive GPS CAT 4

De tracker heeft een grootte van 71 op 28 op 17 millimeter. Het weegt 35 gram en is aangeraden voor katten boven de 4 kilogram. Het past op halsbandjes met een breedte van maximaal 2 centimeter.

In verband met de waterdichtheid: Het heeft een IPX7 certificering, wat betekent dat het 30 minuten lang 1 meter diep onder water kan blijven.

Het bereik is onbegrensd, want het gebruikt LTE/4G en 2G voor de connectiviteit.

De voor -en nadelen samengevat

Hier zijn de voor -en nadelen deze tracker nog een keer in een overzicht.

Voordelen
 • Erg nauwkeurige GPS-functie
 • Virtuele omheining
 • Locatiegeschiedenis
 • Monitoring van slaap en beweging
 • Wellness score
 • Delen van de locatie
 • 100% waterdicht
 • Batterijlevensduur (tot 7 dagen)
 • Apps: Android, iPhone en web
Nadelen
 • Vrij groot apparaat – Hinderlijk voor sommige katten
 • Abonnementskost vanaf 5 EUR per maand

Al met al ben ik zeer tevreden over de Tractive GPS tracker voor katten. De tracker biedt veel handige functies, zoals nauwkeurige GPS-tracking, een virtuele omheining en locatiegeschiedenis, en biedt inzicht in de activiteit van mijn kat. Hoewel het formaat van de tracker mogelijk niet geschikt is voor elke kat en er abonnementskosten aan verbonden zijn, wegen de voordelen van de tracker zeker door. Als kattenbezitter kan ik deze tracker dan ook van harte aanbevelen.

AllesOverGPS
Logo